marți, 12 iulie 2016

Mierea de Manuka, miracol pentru sanatate

Unul dintre cele mai importante sortimente de miere este cea de Manuka. Provine din floarea unor arbori care cresc in Noua Zeelanda, tara ferita de poluare.

De aceea, acest tip de miere are o mare importanta pentru sanatatea noastra, fiind utila in procesul de prevenire si de tratatare a mai multor afectiuni.


Este un indulcitor natural poate fi folosit la prepararea de dulciuri, cat si pentru indulcirea ceaiurilor.

Mierea de Manuka are efecte antibacteriene

In secolul al XIX-lea cercetatorii au descoperit ca aceasta miere are proprietati antibacteriene, fiind utila in preventia si tratarea infectiilor. Poate fi data si copiilor, pentru ca ii ajuta sa se dezvolte armonios.  Aceasta mierei stimuleaza producerea de celule care sa repare tesuturile deteriorate ale organismului. Extern, poate fi aplicata pe piele, fiind foarte utila pentru vindecarea eczemelor si acneei. Este adjuvant si in tratraea psoriazisului.
Mierea de Manuka poate fi  folosita si pentru tratarea ranilor minore, care nu sunt de profunzime. Se aplica direct pe locul cu probleme. Manuka este utila si celor care  sufera de afectiunea secolului, si anume cancerul. Si afectiunile gingivale, precum parodontoza, pot fi vindecate daca apelezi la acest leac dulce al florilor de Manuka.


Are si puternice proprietati antiseptice
Este ideala pentru a fi folosita la prepararea produselor de ingrijire a pielii si a scalpului. Aceasta miere care vindeca este utila si pentru tratarea infectiilor respiratorii,ceea ce inseamna ca este ideala pentru cei care sufera de gripa, viroze, rosu in gat. Totodata, o poti folosi ca metoda de intarire a sistemului imunitar. O imunitate puternica inseamna o protectie sporita contra bolilor. Este ideala mai ales pentru copii si pentru batrani,care sunt cei mai predispusi la imbolnavire.
Pe timpul verii poate sa fie utilizata cu incredere pentru tratarea intepaturilor cauzate de insecte, caci ajuta la grabirea videcarii, reducand roseata si mancarimile. Ridurile pot fi si ele ameliorate cu ajutorul mierii de Manuka.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu